У Парижі сподіваються, що серед звільнених ХАМАС заручників будуть французи

Середа, 22 листопада 2023, 11:40

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна привітала домовленість про звільнення заручників, захоплених палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС під час нападу на Ізраїль, в обмін на припинення вогню.

Як пише "Європейська правда", про це вона заявила в ефірі телеканалу France Inter, повідомляє Le Monde.

"Ми працюємо над цим, і я сподіваюся, що завтра я зможу сказати вам: "Так, там були французи", – сказала Колонна без уточнення деталей можливого звільнення заручників, додавши, що "кожна зі сторін повинна виконати свою частину домовленості".

За її словами, Франція відігравала активну роль в переговорах між Ізраїлем і ХАМАС. Вона також високо оцінила роботу Катару, Ізраїлю та США у досягненні домовленостей.

Реклама:

Глава МЗС зазначила, що Париж отримав докази того, що всі вісім громадян Франції, які вважаються зниклими безвісти після нападу ХАМАС на Ізраїль, живі.

"Про інших ми не маємо жодних новин – ми вважаємо, що вони є заручниками, які утримує або ХАМАС, або інше терористичне угруповання "Ісламський джихад", – уточнила Колонна.

Нагадаємо, уряд Ізраїлю та ХАМАС погодилися на чотириденну паузу в боях, щоб дозволити звільнити 50 заручників – жінок і дітей, утримуваних у Газі – в обмін на 150 палестинців, ув’язнених в Ізраїлі, і ввезення гуманітарної допомоги в анклав.

Кожен додатковий день припинення вогню передбачатиме звільнення бойовиками ХАМАС ще 10 заручників. Кабінет міністрів Ізраїлю вже схвалив цю угоду.

Нагадаємо, 13 листопада Євросоюз повторно закликав негайно забезпечити паузи в бойових діях між Ізраїлем і ХАМАС у секторі Гази, а також закликав ХАМАС звільнити заручників.

Франція офіційно підтвердила загибель вже 39 своїх громадян внаслідок нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: