Шольц анонсував будівництво нового газогону через Альпи до Італії

Четвер, 23 листопада 2023, 12:06

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про плани побудувати новий газогін до Італії, який проходитиме через Альпи.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав на спільній з прем'єркою Італії Джорджії Мелоні пресконференції у Берліні після участі у віртуальному саміті G20, повідомляє AP.

"За допомогою нового газогону через Альпи ми хочемо підвищити безпеку енергопостачання обох наших країн", – зазначив Шольц.

Водночас, додав він, країни хочуть якнайшвидше укласти німецько-італійську угоду про газ і солідарність.

Реклама:

"Ми погодились з тим, що хочемо розширити нашу енергетичну співпрацю з метою зміцнення довгострокового постачання, безпеки та трансформації", – заявив Шольц.

Плани побудувати газогін Німеччина та Італія анонсували в межах оголошеного країнами спільного "плану дій", що передбачає більш тісну співпрацю у сферах енергетики, технологій, захисту клімату, безпеки та культурного співробітництва, а також в інших питаннях.

За словами Шольца, "план дій" призведе до нових проєктів співпраці та створить нові формати співробітництва, особливо відзначивши посилення співпраці в галузі енергетики для забезпечення довгострокової безпеки поставок газу та водню.

Раніше Німеччина домовилася з Нігерією про поставки газу в обмін на інвестиції у розмірі 500 млн доларів в проєкти з відновлюваної енергетики.

Імпорт російської нафти та природного газу впав з 2,2 мільярда євро в лютому 2022 року до лише 4,2 мільйона євро через рік, падіння склало 99,8%.

У січні цього року німецький міністр фінансів Крістіан Лінднер оголосив, що Німеччина більше не залежить від російського імпорту енергоносіїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: