Президент Чехії спрогнозував терміни повного відновлення боєздатності РФ

Четвер, 23 листопада 2023, 14:59

Президент Чехії Петр Павел вважає, що Росії знадобиться щонайменше п'ять-сім років для повного відновлення боєздатності.

Як пише "Європейська правда", про це він заявив на саміті глав держав Вишеградської групи, повідомляє Ceske Noviny.

"З іншого боку, в розрахунках є багато змінних, які можуть змінити ситуацію. Це дійсно залежатиме від результату війни в Україні", – уточнив Павел.

За його словами, все НАТО розглядає Росію як найбільшу загрозу в Європі, що означає необхідність реалістично готуватися до цього.

Реклама:

"Росія має понести відповідальність за втрачені людські життя та завдані збитки в Україні. Тому ми повинні рішуче продовжувати нашу всебічну підтримку України та її громадян, це в наших інтересах", – наголосив Павел.

Раніше чеський президент під час зустрічі з командувачами Збройних сил країни застеріг, що постачання зброї Києву не відповідають очікуванням і поглиблюють розчарування українських військових у Заході.

На початку листопада він сказав, що поточна ситуація на фронті не свідчить про те, що Україна може отримати військову перевагу. Водночас Павел застерігає від "втоми від війни" та поступок Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: