Лукашенко гнівається на Вірменію за відсутність на зустрічі ОДКБ

Четвер, 23 листопада 2023, 15:16

Самопроголошений білоруський президент Александр Лукашенко засудив відсутність Вірменії на засіданні сесії Ради Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Як пише "Європейська правда", про це повідомило білоруське державне агентство БЕЛТА.

За його словами, на зустрічі члени ОДКБ обговорювали ситуацію на Кавказі і "деяку незадоволеність одного з членів Ради колективної безпеки", маючи на увазі рішення Вірменії не бути присутнім на саміті організації в Мінську.

"Ми дійшли єдиного висновку, що проблемні питання завжди були і будуть. Якщо ми їх маємо намір вирішувати, то їх треба вирішувати за столом переговорів, не робити демарші без причин, без певних причин", – обурився Лукашенко.

Реклама:

Раніше повідомляли, що президент РФ Владімір Путін у середу приїхав у Мінськ, де пройде сесія ОДКБ, яку проігнорував прем’єр Вірменії Нікол Пашинян.

Глава МЗС Білорусі Сергєй Алєйнік заявив, що рішення в ОДКБ ухвалюють консенсусом, і попри відсутність вірменської сторони, сказав він, рішення будуть легітимними.

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян пояснив раніше ігнорування зустрічей ОДКБ, що у країни "виникли численні питання" до організації, на які досі немає відповідей.

Речниця російського МЗС Марія Захарова звинуватила Вірменію у "спробі всидіти на двох стільцях", оскільки Єреван налагоджує відносини з Заходом.

Читайте детально про зміни у політиці країни у статті: Геть від Москви: коли та за яких умов Вірменія піде на розворот в бік Заходу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: