Міграція до Британії у 2022 році була рекордною попри дії уряду консерваторів

Четвер, 23 листопада 2023, 16:52

Чиста міграція, тобто різниця між прибулими й емігрантами, у Великій Британії у 2022 році становила рекордні 745 тисяч, незважаючи на політику урядів владної Консервативної партії з протидії імміграції.

Про це свідчать останні дані Управління національної статистики Британії, повідомляє "Європейська правда".

Британське статистичне відомство у новому звіті переглянуло в бік збільшення на 139 тисяч дані про чисту міграцію до країни за 2022 рік, яка раніше оцінювалась у 606 тисяч людей. Причиною назвали "несподівані тенденції" в поведінці мігрантів.

Для порівняння: у 2021 році чиста міграція до Британії становила 488 тисяч людей.

Реклама:

Що стосується актуальніших даних, то за рік станом до червня 2023 року, за оцінкою британського статистичного управління, до Британії приїхали 1,2 мільйона людей, а виїхали з неї 508 тисяч, тобто чиста міграція становила 672 тисячі.

"Хоча ще занадто рано говорити, чи це початок нової тенденції до зниження, останні оцінки вказують на уповільнення імміграції в поєднанні зі зростанням еміграції", – йдеться у звіті.

Прем’єр Британії обіцяє організувати вивезення мігрантів до Руанди попри рішення суду

Там вказують, що більшість новоприбулих у Британії були з країн, що не входять до Європейського Союзу, що відповідає тенденції, яка спостерігається після референдуму про Brexit 2016 року.

Імміграція вже давно є ключовим політичним питанням у Британії і буде таким на прийдешніх загальних виборах, які очікуються наступного року.

Уряди Консервативної партії Британії, що перебувають при владі з 2010 року, постійно говорять про необхідність боротись із високим рівнем імміграції. Вихід із ЄС деякі консерватори також подавали як можливість посилити контроль за кордонами.

У квітні 2022 року уряд Британії оголосив про новий план вирішення проблеми з напливом мігрантів. Згідно з ним, кожен, хто прибуває до Британії законним шляхом, має буде висланий до Руанди й чекати про розгляд заявки на отримання притулку там.

Ця схема, розроблена ще за прем’єрства Бориса Джонсона, була наріжним каменем у міграційній політиці уряду Сунака, а його обіцянка "зупинити човни" з мігрантами через Ла-Манш – однією з п’яти основних обіцянок. Але Верховний суд Британії визнав таку політику незаконною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: