Глава комітету ВР з євроінтеграції заявила про блокування її поїздки на засідання в ЄС

П'ятниця, 24 листопада 2023, 13:37

Глава комітету Верховної Ради з євроінтеграції від опозиційної "Європейської солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що керівництво парламенту не підписує їй відрядження в Іспанію на COSAC – платформу для взаємодії парламентських комітетів із європейських справ країн-членів ЄС, партнерів і кандидатів на вступ.

Як пише "Європейська правда", про це вона повідомила у Facebook.

"Подейкують, що вони запропонують нам брати участь онлайн, але такого формату на COSAC не передбачено", – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, окреме обговорення на COSAC буде присвячене Україні, де вона головна доповідачка, також готується спільна резолюція, до якої Україна вже подала свої пропозиції поправок, що треба відстояти.

Реклама:

Крім того, стверджує депутатка, заплановано зустрічі з делегаціями країн, яких треба додатково переконувати у необхідності посилення допомоги Україні.

"Іспанська сторона розуміє, що наш бюджет обмежений, але дуже хоче почути Україну, тому повністю фінансує цю поїздку для мене, колег із комітету і працівників секретаріату", – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Глава комітету Верховної Ради з євроінтеграції заявила, що змушена писати в Facebook, адже використала всі непублічні канали комунікації з владою.

"Якщо сьогодні до від’їзду потяга, квиток за який теж уже оплатила Іспанія, керівництво парламенту не виконає свій обов’язок, я залишаю за собою право звернутися до всіх країн ЄС і пояснити, що тут відбувається і як вузькі політичні інтереси кількох людей беруть гору над національними", – резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Раніше депутатка комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва від опозиційної "Європейської солідарності" Ірина Геращенко заявила, що її колегу по фракції Володимира Ар'єва виключили з офіційної делегації України на засідання Асамблеї Євронест.

Перед цим Геращенко заявила, що кілька її міжнародних відряджень під загрозою через зволікання з дозволом від Ради, та вбачає у цьому політичні мотиви.

У вересні інший депутат "Євросолідарності", Олексій Гончаренко заявив, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не підписав йому розпорядження для поїздки на конференцію ПАРЄ у Дубліні

Після того у ПАРЄ закликали дозволити депутату Гончаренку поїхати у відрядження до Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: