Євродепутатка обурилася обмеженнями на відрядження опозиційних депутатів ВР

Вівторок, 28 листопада 2023, 13:32

У Європарламенті вважають необхідним розблокувати іноземні поїздки українських депутатів для успішного продовження руху України до ЄС.

Про це заявила євродепутатка Віола фон Крамон (Німеччина, "Зелені") на конференції з питань європейської інтеграції України, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди". 

Віола фон Крамон наголосила, що зараз, у ситуації, коли критично важливо переконувати західних політиків у потребі якнайшвидшого вступу України до ЄС, обмеження у відрядженнях політиків шкодять Україні.

"Я хочу звернутися до спікера Стефанчука. Зараз особливо потрібно, щоби українські депутати подорожували і проводили адвокацію України, щоби вони могли виконувати свій мандат як парламентарі. Але в останні тижні ми бачимо протилежне", – заявила вона.

Реклама:

Руслан Стефанчук відкривав конференцію, на якій виступала євродепутатка.

Віола фон Крамон впевнена, що Україна має вирішити цю проблему.

"Те що ми бачимо – це цинічно, це суперечить нашому спільному інтересу", – наголосила вона.

Як повідомлялося, останнім часом кілька депутатів ВР заявили про блокування своїх закордонних відряджень керівництвом парламенту.

Cеред останніх на таку ситуацію скаржилися представниці опозиційної "Європейської солідарності" – очільниця євроінтеграційного комітету Іванна Климпуш-Цинцадзе та депутатка комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Ірина Геращенко

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: