Україна погодила з Альянсом новий план реформ – Річну національну програму

Середа, 29 листопада 2023, 13:11

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив про те, що Україна представила та погодила з союзниками програму з виконання вимог НАТО.

Про це він заявив на пресконференції у штаб-квартирі Альянсу, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Генеральний секретар підкреслив, що Альянс високо оцінює прогрес реформ, який демонструє Україна. "Я вражений реформами, які здійснює Україна", – заявив він.

У середу на засіданні Ради України-НАТО Україна представила адаптовану Річну національну програму, щодо подальшого реформування за вимогами Альянсу. "Ми погодили робочу програму та структуру, щоби бути впевненими у проведенні реформ", – заявив генсек.

Реклама:

Про затвердження програми повідомляє також офіційна заява Ради України-НАТО: "НАТО і Україна вже працюють і приймають рішення разом, в тому числі щодо оперативної сумісності, енергетичної безпеки, інновацій, кіберзахисту і стійкості".

"Європейська правда" отримала копію цього документа і розповідає у відеоблозі про його зміст, зокрема про те, що до списку реформ не увійшли вимоги Угорщини – Альянс знайшов можливість їх проігнорувати.

Детально про документ, який розробили у Києві в офісі віцепрем'єрки Стефанішиної і затвердили у Брюсселі за участі міністра Кулеби, читайте у статті До НАТО без Угорщини: головне про план реформ України, узгоджений з Альянсом.

Як повідомляли, також міністр Дмитро Кулеба у НАТО відкинув ідеї та пропозиції щодо територіального компромісу з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: