ЗМІ: Близький до Путіна російський олігарх програв суд щодо зняття санкцій ЄС

Середа, 29 листопада 2023, 14:19

Співзасновник інвестиційної компанії LetterOne, російський мільярдер Герман Хан програв суд щодо оскарження запроваджених санкцій ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Відповідне рішення ухвалив Суд ЄС у Люксембурзі у середу, зазначило агентство.

Хан був внесений до санкційного списку ЄС як співвласник "Альфа-Груп", якою він володів разом зі своїм бізнес-партнером Михаїлом Фрідманом.

Реклама:

У ЄС заявили, що Хан "підтримує тісні стосунки" з Путіним і "продовжує надавати йому суттєві послуги", а власники "Альфа-Груп" отримують "ділові та юридичні вигоди від цих відносин".

Хан також відомий своєю компанією LetterOne, що базується в Люксембурзі. Вона заснована 2013 року Фрідманом, Алексеєм Кузьмічовим і Петром Авеном. Усі вони вийшли з ради директорів після того, як у березні 2022 року потрапили під санкції.

З 2018 року Герман Хан перебуває у так званому "списку Путіна" Міністерства фінансів США. До цього списку були внесені понад 200 росіян, наближених до президента Росії Владіміра Путіна, й щодо яких можуть бути запроваджені санкції.

З 15 березня 2022 року Хан перебуває під санкціями всіх країн ЄС через тісні зв'язки з Путіним і роботу у фінансовому секторі РФ.

Також проти Хана запровадили санкції Велика Британія і Швейцарія.

Нагадаємо, на початку листопада ще один путінський олігарх Дмітрій Мазєпін програв у Суді ЄС справу, в якій оскаржував санкції.

А у Фінляндії заарештували нерухомість російського бізнесмена Бориса Альошина, який є фігурантом санкційного списку ЄС і пов’язаний з російською оборонною промисловістю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: