Сійярто зустрівся з Лавровим у межах засідання ОБСЄ

Четвер, 30 листопада 2023, 14:49

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зустрівся зі своїм російським колегою Сергєєм Лавровим у межах засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Скоп'є, яке бойкотували очільники МЗС кількох країн.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє МЗС РФ.

У заяві відомства йдеться про те, що "проведено "звіряння годинників" щодо широкого спектра практичних питань двостороннього співробітництва з акцентом на реалізацію домовленостей, підтверджених 17 жовтня 2023 року в Пекіні під час зустрічі президента РФ Владіміра Путіна з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном".

За словами російського МЗС, також відбувся обмін думками щодо ключових питань діяльності ОБСЄ та актуальних міжнародних проблем, "включно із ситуацією в Україні".

Реклама:

Нагадаємо, що Сійярто під час свого виступу на міністерській зустрічі ОБСЄ у Скоп’є переконував, що постачання зброї Україні не приведе до миру, та запевняв, що хоче зберегти життя угорської меншини.

Як повідомлялося, у жовтні президент РФ Владімір Путін провів переговори у китайській столиці Пекіні з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, за що його критикували  європейські союзники.

Під час переговорів з Путіним Орбан назвав вторгнення в Україну не війною, а – використовуючи виверт російської пропаганди – "воєнною операцією".

На саміті ЄС прем’єр-міністр Угорщини заявив, що не планує вибачатися за свою зустріч з президентом Росії у Китаї та вважає свої дії правильними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: