Глава МЗС Австрії "на прохання ОБСЄ" поговорив з Лавровим

Четвер, 30 листопада 2023, 15:40

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг поговорив з російським міністром Сергєєм Лавровим на полях засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Скоп'є, яке через участь росіянина бойкотували очільники МЗС кількох країн.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила речниця топдипломата Австрії, інформує Reuters.

Вона сказала, що у ОБСЄ попросили Шалленберга поспілкуватись з Лавровим.

"На прохання ОБСЄ та в консультації з головуванням (організації Північною Македонією. – Ред.) міністр закордонних справ Шалленберг говорив з міністром закордонних справ РФ в кулуарах міністерської зустрічі про пакет призначень на керівні посади в ОБСЄ", – сказала вона.

Реклама:

Вона додала, що як країна, де розташована штаб-квартира ОБСЄ, Австрія несе "особливу відповідальність", саме тому Шалленберг погодився на зустріч із Лавровим на прохання ОБСЄ.

В ОБСЄ на важливих посадах досі працюють близькі до Кремля особи – "Радіо Свобода"

Раніше в четвер з Лавровим у межах засідання в Скоп'є зустрівся міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Напередодні Шалленберг заявив, що ОБСЄ перебуває "перебуває на апараті життєзабезпечення", оскільки "80 відсотків" її роботи йде на підтримку існування організації.

Глава МЗС Австрії також привітав рішення запросити Лаврова на зустріч ОБСЄ в Скоп’є, зазначивши, що Захід не має боятися сідати за стіл переговорів з росіянами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: