Зеленський: Ніхто з ЄС і США не тисне на Україну щодо переговорів з РФ

Субота, 4 листопада 2023, 15:05

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що ніхто не тисне на нього, щоб примусити Київ до переговорів з Росією.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

"На сьогодні ніхто з лідерів Євросоюзу та Сполучених Штатів не тисне на мене (для проведення переговорів з Росією)" – зазначив Зеленський.

За словами глави держави, усі знають його ставлення питання переговорів з Москвою, яке збігається зі ставленням українського суспільства.

Реклама:

"Щоб ми зараз сіли говорити з Росією, розмовляли і щось їй віддавали – такого не буде", – резюмував Зеленський.

Раніше NBC News повідомив, що посадовці з США та ЄС почали обговорювати з Україною можливість проведення мирних переговорів з РФ.

За даними телеканалу, у цих обговореннях, зокрема йшлося про те, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися, щоб досягти домовленостей.

За словами джерел телеканалу, ці дискусії є відображенням ситуації на фронті та політичної ситуації у Європі та США.

Обговорення почалися на тлі занепокоєння американських і європейських посадовців тим, що війна зайшла в глухий кут, а також можливістю продовжувати надавати допомогу Україні, заявили посадовці.

Нагадаємо, у вересні глава МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що Україна не може вести мирні переговори з Путіним, оскільки тому не можна довіряти.

Він також казав, що розв’язану Росією війну не можна зупинити, сівши за стіл переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: