Польський військовий поранив нелегала на кордоні з Білоруссю

Понеділок, 6 листопада 2023, 09:02

Військова поліція Польщі розслідує обставини вогнепального поранення нелегального мігранта польським солдатом біля кордону з Білоруссю.

Як пише "Європейська правда", про це РАР заявив заступник прокурора з військових питань району Білосток-Північ Радослав Вішенко.

За його словами, попередні висновки вказують на те, що стався нещасний випадок, адже солдат спіткнувся, коли зробив попереджувальний постріл. Пораненого чоловіка доставили до лікарні.

Він повідомив, що інцидент стався 3 листопада в районі Дубичі Церковні. Поранений є громадянином Сирії.

Реклама:

Залежно від наслідків інциденту, військовому загрожує до трьох, а в разі важкого поранення або смерті постраждалого – до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, режим Александра Лукашенка створив сприятливі умови для охочих нелегально потрапити до ЄС з території Білорусі з літа 2021 року, це відбулось у відповідь на реакцію Європи на придушення протестів і репресії у Білорусі. 

Пік цієї штучної міграційної кризи випав на осінь 2021 року, але й опісля проблема залишається. 

У серпні 2023 року в МВС Польщі заявили, що Росія та Білорусь організовують чергову штучну міграційну хвилю до ЄС через польський кордон з метою дестабілізації регіону.

У жовтні стало відомо, що польські прикордонники дедалі частіше затримують при спробі перетнути кордон нелегальних мігрантів, які мають російські візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: