Італія конфіскує 779,5 млн євро у Airbnb через можливе ухилення від сплати податків

Вівторок, 7 листопада 2023, 07:42

Суд в Італії постановив конфіскувати 779,5 млн євро у гіганта короткострокової оренди житла Airbnb через ймовірне ухилення від сплати податків.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BBC.

Прокурори стверджують, що компанія не сплатила податок з орендодавців, які в Італії зобов'язані сплачувати 21% податку на свої доходи, на суму близько 3,7 млрд євро доходу від оренди житла.

Як йдеться в заяві прокурорів, три особи, які обіймали керівні посади в Airbnb з 2017 по 2021 роки, також опинилися під слідством.

Реклама:

Натомість компанія заявила, що здивована та розчарована діями, оголошеними італійською прокуратурою. Речник Airbnb Крістофер Натлі зазначив, що європейська штаб-квартира компанії працює над вирішенням питання з італійським податковим відомством з червня.

"Ми впевнені, що діяли у повній відповідності до закону та маємо намір скористатися своїми правами щодо цього питання", – сказав він.

Фірма стверджувала, що вимоги Італії щодо оподаткування суперечать принципу Євросоюзу про свободу надання послуг у 27 країнах ЄС. Пізніше головний суд ЄС постановив, що Airbnb має дотримуватися вимог.

В останні роки італійська влада посилила контроль за податковою практикою таких великих компаній, як Airbnb, що працює в країні з 2008 року.

Минулого місяця італійські політики заявили, що планують посилити боротьбу з орендодавцями, які не сплачують податки за короткострокову оренду житла через такі платформи, як Airbnb.

Раніше повідомляли, що португальський уряд збирається скасувати податкові пільги для іноземців-резидентів Португалії, які запровадили, коли країна після фінансової кризи намагалася привабити фахівців у деякі галузі. 

Перед цим у 2023 році уряд Антоніу Кошти анонсував також обмеження на короткострокову оренду житла на Airbnb і зміни до схеми так званої "золотої візи" (дозвіл на проживання в обмін на інвестиції в країну).

Також повідомляли про дефіцит житла та високі ціни, що є великою проблемою для Берліна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: