ЄС засудив вбивство грузина окупантами РФ у Цхінвальському регіоні

Вівторок, 7 листопада 2023, 10:33

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель засудив вбивство в районі села Кірбалі представниками російських окупаційних сил громадянина Грузії Тамаза Гінтурі.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Боррель також закликав звільнити іншого громадянина Грузії, затриманого російськими окупантами.

"ЄС рішуче засуджує вбивство громадянина Грузії та затримання ще одного російськими прикордонниками в Кірбалі. Ми закликаємо до негайного звільнення.

Реклама:

Російська військова присутність в окупованих грузинських сепаратистських регіонах Абхазії та Південної Осетії є незаконною", – написав Боррель у Twitter (Х).

Нагадаємо, у понеділок в районі грузинського села Кірбалі, що поблизу межі з окупованим Цхінвальським регіоном (Південною Осетією), російські військові вбили громадянина Грузії під час спроби затримання. 

За даними спецслужби, інцидент стався 6 листопада на окупованій території. Про загиблого відомо, що він місцевий мешканець літнього віку. 

Міністерство внутрішніх справ Грузії почало розслідування за фактом вбивства громадянина Грузії та викрадення ще одного російськими військовими біля села Кірбалі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: