Чехія продовжила навчання українських військових до кінця 2024 року

Четвер, 9 листопада 2023, 08:34

Чеський Сенат продовжив дію мандата на проведення бойової підготовки українських військовослужбовців у країні до кінця 2024 року.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Radio Prague International.

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова заявила сенаторам, що пріоритет для неї – забезпечення умов для продовження підготовки військовослужбовців з України, додавши, що ці дії наближають закінчення війни та настання довгоочікуваного миру.

Крім продовження навчання українських солдатів, Сенат також продовжив мандат перебування в Чехії військовослужбовців з країн Євросоюзу та НАТО.

Реклама:

За правилами, кількість військовослужбовців іноземних армій на території Чехії не перевищить 800 осіб, як це було 2023 року. При цьому вони зможуть проходити навчання під керівництвом інструкторів із країн-членів НАТО.

Раніше повідомляли, що чеська збройова компанія LOM Praha разом із дочірнім підприємством VR Group завершують переговори з Lockheed Martin про створення в країні сертифікованого центру підготовки льотчиків бойових винищувачів F-35.

У вересні уряд Чехії схвалив закупівлю 24 винищувачів останнього покоління F-35 вартістю 5,62 мільярда доларів. Це найдорожча оборонна закупівля в історії країни. F-35 замінять літаки Gripen, які Чехія орендувала у Швеції до 2027 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: