В Ісландії тимчасово закрився популярний курорт після 1400 землетрусів упродовж доби

фото
Четвер, 9 листопада 2023, 17:09

Геотермальний курорт "Блакитна лагуна" (Blue Lagoon), розташований на ісландському півострові Рейк’янес, оголосив про закриття на тиждень після серії землетрусів протягом останньої доби.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на ісландську газету Vinkurfrettir.

За останню добу на Рейк’янесі зафіксували близько 1400 землетрусів, причому магнітуда найпотужнішого з них становила 4,8 бала – максимум з кінця жовтня, відколи на півострові фіксують сейсмічну активність.

 
Фото: VF

Частина гостей виїхала з "Блакитної лагуни" ще в ніч на четвер. Гірська порода в результаті землетрусів упала на дорогу, що веде до лобі місцевого готелю.

Реклама:

Після цього курорт оголосив про тимчасове призупинення діяльності на тиждень через "порушення роботи" та "тривале навантаження на наших співробітників".

Геотермальний курорт "Блакитна лагуна" є одним із найпопулярніших в Ісландії: щороку його відвідують понад мільйон туристів, які прагнуть скористатись цілющими властивостями мінеральних басейнів, де температура становить 37-40 градусів за Цельсієм навіть у холодну пору року.

Останніми тижнями півострів Рейк'янес перебуває у стані підвищеної готовності після періоду сейсмічної активності, що розпочався 25 жовтня і змусив ісландське управління цивільного захисту оголосити попередження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: