У Відні відкрили новий фонтан, який критикують як "огидний" і дорогий

фото, відео
Четвер, 9 листопада 2023, 19:38

Фонтан у Відні, відкритий на честь 150-річчя існування сучасної системи водопостачання в місті, зазнав критики через свій дизайн і вартість.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації агентства AFP.

Фонтан вартістю 1,8 мільйона євро замовила влада Відня на чолі з мером із Соціал-демократичної партії Міхаелем Людвігом. Його урочисто відкрили 24 жовтня за участю президента Александера Ван дер Беллена.

Композицію фонтану, який складається з 33 людиноподібних скульптур, які сидять по колу, створила віденська художня група Gelitin. За задумом, проєкт символізує "комунальну відповідальність за воду" як дорогоцінний ресурс.

Реклама:
 
Фото: AFP

Посадовці Відня назвали дизайн фонтану "надзвичайним, натхненним реальністю" і таким, що майстерно передає "відчуття спільності".

Але в інтернеті обурились вартістю роботи та розкритикували його.

Допис у Twitter-акаунті під назвою Culture Critic, де критикується дизайн фонтану і величезні витрати платників податків на нього, переглянули понад 7,6 мільйона разів.

Серед політиків до критики долучився лідер ультраправої Австрійської партії свободи Герберт Кікль, який звинуватив соціал-демократів у "псуванні" іміджу Відня через будівництво "розкішного фонтану" з "потворними" фігурами.

Агенція AFP зв'язалася з владою Відня та авторами дизайну фонтана, але вони не відповіли на прохання про коментар.

Сучасна система водопостачання Відня, відома своєю чистою водою, що тече зі струмків у зелених лісах Альп, була створена у 1873 році за часів Австро-Угорської імперії. Вона мала на меті забезпечити місто прісною водою, аби запобігти поширенню хвороб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: