Кулеба: Я почув від союзників чітке "ні" на будь-які згадки про втому від України

П'ятниця, 1 грудня 2023, 10:07

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що країни НАТО не демонструють жодних ознак втоми від війни РФ проти України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Кулеба сказав в інтерв’ю The Associated Press.

"Я почув чітке "ні" на будь-які згадки щодо втоми, і я почув (чітке) "так" на посилення підтримки України", – сказав український міністр після зустрічі з колегами з НАТО в Брюсселі.

За його словами, деякі союзники зробили нові пропозиції щодо підтримки, але він відмовився надати деталі.

Реклама:

"Вони розуміють, що для того, щоб вони почувалися в безпеці, для того, щоб вони не опинилися в ситуації, коли солдатам НАТО доведеться воювати, Україна повинна перемогти в цій війні", – додав глава МЗС.

Він підкреслив, що президент РФ Владімір Путін помиляється, якщо збирається протриматися у розв’язаній ним війні принаймні до президентських виборів у США 2024 року.

Кулеба додав, що Путін завжди чогось чекає.

"Він завжди чекає, коли відбудуться вибори в іншій країні, коли новий уряд і нове керівництво змінить ставлення. І президент Путін завжди зазнавав невдачі, послідовно зазнавав невдачі у своїх очікуваннях", – зауважив він.

Кулеба сказав, що серед західних союзників можуть бути розбіжності щодо способів стримування Росії, але розуміння того, що вона становить загрозу, "є загальним, і я не бачу, щоб це змінювалося".

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що серед членів НАТО зберігається рішучість далі підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією.

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель також не бачить "втоми від війни" серед європейських країн і вірить, що допомога Україні продовжиться. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг теж висловив впевненість у тому, що союзники будуть і надалі надавати Україні значні обсяги військової допомоги. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: