The Guardian cуттєво змінило новину про зустріч союзників Орбана у США щодо допомоги Україні

виправлено
Неділя, 10 грудня 2023, 18:13

Видання The Guardian, яке 10 грудня повідомило, що союзники прем’єр-міністра Угорщини проведуть закриту зустріч з республіканцями у Вашингтоні, щоб домогтися припинення військової підтримки України з боку США, суттєво змінило зміст своєї новини.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, у попередній версії публікації видання зазначало, що у понеділок у Вашингтоні відбудеться дводенний захід, організований консервативним аналітичним центром Heritage Foundation. У ньому нібито мали взяти участь Мартон Угрошді, заступник держсекретаря політичного офісу прем’єр-міністра Угорщини, і Аттіла Демко, провідний науковець, який підтримує Орбана, разом із членами посольства Угорщини у Вашингтоні.

Також анонсувалась участь Келлі Каррі, колишнього посла при минулому президенті США Дональді Трампі.

Реклама:

Видання навело інформацію свого джерела республіканців, за якою деяких присутніх, у тому числі членів Конгресу від республіканців, запросили приєднатися до переговорів за зачиненими дверима наступного дня.

Однак за деякий час видання видалило з публікації ті її частини, які лягли в її основу. Зокрема, з матеріалу повністю зник пасаж про участь Угрошді та Демко, а щодо Каррі з'явилось уточнення, що вона отримала запрошення на захід, але відмовилась брати участь.

На публікацію The Guardian бурхливо відреагував Атілла Демко. Він назвав її фейком: "Я взагалі ні за що не виступаю, я не політична фігура, смішно приписувати мені такий вплив або роль – The Guardian підхопив це і видалилив цю частину – але я думаю, що решта – фейк. Хтось грунтовно ввів авторів в оману", – написав він на своїй Facebook-сторінці.

Оновлена публікація видання стверджує, що участь у заході візьмуть чени Угорського інституту міжнародних відносин та співробітники посольства Угорщини у Вашингтоні.

У The Guardian не уточнили причини зміни змісту публікації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: