У щойно призначеної міністерки уряду Франції знайшли незадекларовані подарунки

П'ятниця, 22 грудня 2023, 09:33

Нова міністерка охорони здоров’я Франції Агнес Фірмен-Ле Бодо одразу ж після призначення потрапила у скандал через публікацію про те, що має незадекларовані коштовні подарунки. 

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда". 

Фірмен-Ле Бодо щойно призначили тимчасовою очільницею відомства після відставки попереднього міністра Орельєна Руссо – з його власної ініціативи через категоричну незгоду з законом про імміграцію, який останніми днями був головною темою дебатів у парламенті і вкрай важливий для президента Емманюеля Макрона.

Видання Mediapart того ж дня опублікувало інформацію про те, що нова міністерка, ще працюючи фармацевткою, отримала від фармкомпанії Urgo подарунки вартістю близько 20 тисяч євро і не задекларувала їх, у зв’язку з чим вже ведеться розслідування.

Реклама:

Увечері прокурор Гавра Брюно Дьйодонне підтвердив AFP, що таке розслідування справді ведеться за фактом "несанкціонованого отримання працівником сфери охорони здоров’я благ, закуплених особою, що займається виробництвом або продажем медичної продукції" і це є продовженням іншої справи, у якій щодо компанії вже є обвинувальний вирок. 

У команді міністерки відмовилися давати коментарі.

Детальніше про проєкт, що спричинив суперечки в уряді, читайте у статті  Важкий вибір Макрона: чим пожертвує президент Франції заради закону про імміграцію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: