Німецький генерал здивований витривалістю росіян у війні проти України

П'ятниця, 29 грудня 2023, 11:54

Генерал-майор Бундесверу Крістіан Фройдінг стверджує, що деякі можливості Росії у війні проти України виявилися несподіваними.

Про це він сказав в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Focus.

"На початку ми не бачили здатності росіян до витривалості, як ми оцінюємо її сьогодні", – сказав генерал, який також є керівником Українського ситуаційного центру при Міноборони Німеччини.

"Ми також не бачили, що їм вдасться те, що ми зараз чітко спостерігаємо: що вони будуть нарощувати свій військово-промисловий комплекс, розширювати його, збільшувати виробничі потужності, незважаючи на драконівський режим санкцій", – зазначив він.

Реклама:

Також, за словами генерала, несподіваними виявилися і масштаби підтримки Росії іншими країнами: "Чи то Північна Корея, чи то Китай, навіть держави Глобального Півдня. Навіть якщо ці держави постачають лише освітлення для холодильників, яке потім може бути використане у військових цілях".

Генерал також визнав, що очікування того, що українці досягнуть якнайшвидшого військового успіху у своєму контрнаступі, було "безумовно, перебільшеним, якщо поглянути на це в ретроспективі".

Водночас Фройдінг підкреслив, що, з його військової точки зору, українські збройні сили були успішними. "80 відсотків України все ще вільні, після двох років боротьби з переважаючою військовою силою. Вони повернули собі 50 відсотків території, яку втратили. Російський Чорноморський флот де-факто був витіснений із західної частини Чорного моря".

Україна досягає все більшого успіху в "нанесенні ударів в глибині російського тилу, в тому числі за допомогою систем озброєння" свого власного виробництва.

Фройдінг підкреслив, що російські втрати в людях і матеріальних засобах величезні: "Ми припускаємо, що вони зазнали втрат основних бойових танків і бойових машин піхоти у високому чотиризначному діапазоні".

Що стосується Бундесверу, то Фройдінг сказав, що важливим уроком війни в Україні стало абсолютно нове значення бойових дій з використанням безпілотників. "Зараз ми створили оперативну групу з питань безпілотників. Вона має дозволити нам швидко впровадити у війська різні типи БПЛА і систем захисту від них, щоб ми могли почати тренування і експерименти", – сказав він.

Це буде актуально не лише для механізованих армійських підрозділів. "Використання безпілотників та захист від них стане завданням кожного у збройних силах", – оголосив він.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що Німеччина має бути готова до збільшення підтримки України на тлі послаблення підтримки іншими.

Дивіться також свіжу розмову "ЄвроПравди" із Сергієм Сумленним, засновником Ініціативного центру "Європейська стійкість" в Берліні, про зміну політики Німеччини щодо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: