Лідер КНДР закликав "повністю знищити" Південну Корею та США в разі "провокації"

Понеділок, 1 січня 2024, 09:41

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин висловив чергову погрозу Південній Кореї та Сполученим Штатам на зустрічі з вищим офіцерським складом армії КНДР, наголосивши на необхідності "повністю знищити" цих "ворогів".

Про це сповістило пропагандистське Центральне телеграфне агентство Північної Кореї (ЦТАК), пише "Європейська правда".

Під час аналізу ситуації з безпекою на Корейському півострові, "яка з кожним днем наближається до межі збройного конфлікту", Кім закликав до "подальшого загострення заповітного меча для захисту безпеки й миру КНДР".

"Чим динамічніше розвивається корейська революція, тим відчайдушніше американські імперіалісти і клан Республіки Корея (офіційна назва Південної Кореї. – Ред.) намагаються її зупинити", – цитують диктатора пропагандисти.

Реклама:
КНДР готує запуск нових супутників-шпигунів, називає війну неминучою

За словами Кім Чен Ина, "якщо ворог піде на військову конфронтацію й провокацію проти КНДР", північнокорейська армія "повинна завдати смертельного удару, щоб повністю знищити його, мобілізувавши всі найжорсткіші сили і засоби, не вагаючись ні на хвилину".

З 2022 року Північна Корея провела понад 100 ракетних випробувань, що спонукало США і Південну Корею розширити свої спільні військові навчання. КНДР також намагається зміцнити відносини з Китаєм і Росією.

На п'ятиденному великому з'їзді керівної Трудової партії Північної Кореї минулого тижня Кім заявив, що у 2024 році Пхеньян запустить ще три військові супутники-шпигуни, виробить більше ядерних матеріалів і розробить ударні безпілотники.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин раніше наказав  прискорити підготовку до війни, щоб протистояти тому, що він назвав безпрецедентними конфронтаційними кроками з боку США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: