Зеленський: Поки що немає тиску партнерів щодо припинення захисту України

Середа, 10 січня 2024, 14:51

Президент Володимир Зеленський заявив про відсутність тиску партнерів з приводу припинення захисту України і замороження конфлікту.

Про це він сказав на пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою у Вільнюсі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ніякого тиску від партнерів з приводу припинення нашого захисту немає. Поки що немає", – наголосив він.

Зеленський зазначив, однак, що є різні голоси, які звучать у медіа, але "я думаю, що партнери поки що не готові давати нам відповідні сигнали".

Реклама:

Він також вказав на необхідність звернути увагу на риторику російського президента Владіміра Путіна.

"Він не збирається зупинятися, він хоче нас повністю окупувати. І іноді невпевненість партнерів у допомозі додає хоробрості і сил РФ. Тому затягувати з цим точно не потрібно", – заявив Зеленський.

"Російський президент, поки не зруйнує Україну, не заспокоїться. Після України ви самі знаєте, у кого наступні ризики", – додав він.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що у жодному форматі спілкування із західними союзниками Україну не підштовхують до початку переговорів з Росією і замороження війни. 

Він відповів також, чого чекати, якщо у Конгресі США ближчим часом так і не домовляться про фінансування на подальшу військову підтримку України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: