Україна попередньо підтвердила, що Росія почала використовувати ракети з КНДР

Четвер, 11 січня 2024, 18:34

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що попередня експертиза підтверджує використання Росією ракет із Північної Кореї під час одного з останніх обстрілів України.

Про це генпрокурор заявив в етері "Суспільного" 11 січня, повідомляє "Європейська правда".

За словами Костіна, днями українські слідчі отримали перші докази можливого використання Збройними силами РФ ракет, виготовлених у КНДР.

"Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині міста Харків ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю", – оголосив він.

Реклама:
Словаччина не засудила постачання РФ ракет із КНДР, бо "не має доказів"

Генпрокурор додав, що аналогічних висновків дійшли військові експерти з міжвідомчої робочої групи в Офісі генерального прокурора, які також були на місці та робили попередній огляд та аналіз частин ракети.

"Зараз триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт", – додав Костін, зазначивши, що експерти вивчають фрагменти боєприпасів, залишених під час останніх атак РФ на Харківщині та Одещині.

Напередодні США з майже пів сотнею країн засудили передання Північною Кореєю зброї Росії, зокрема те, що північнокорейськими ракетами на початку року завдали удару по Україні.

У Білому домі паралельно заявили, що під час нещодавніх атак проти України Росія знову запустила кілька балістичних ракет, отриманих з Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: