ЗМІ: Глава Пентагону з лікарні віддавав накази і стежив за ударами по Ємену

П'ятниця, 12 січня 2024, 07:35

Міністр оборони США Ллойд Остін з лікарні віддавав накази і контролював удари по об'єктах хуситів у Ємені за допомогою засобів захищеного зв’язку.

Про це у коментарі CNN розповів неназваний представник американського оборонного відомства, повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні міністр Остін віддав Центральному командуванню Збройних сил США наказ про завдання ударів і контролював ситуацію в режимі реального часу за допомогою повного набору захищених засобів зв'язку", – сказав посадовець.

Після цього, за його словами, очільник Пентагону поспілкувався з Радою національної безпеки, головою і командувачем CENTCOM, щоб оцінити перші наслідки ударів.

Реклама:

Представник оборонного відомства повідомив, що з вівторка по вечір четверга Остін двічі розмовляв з президентом Джо Байденом і проводив кілька щоденних телефонних розмов з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном, командувачем Центрального командування США генералом Еріком Куріллою і Радою національної безпеки.

Він додав, що Остін протягом останніх 72 годин "брав активну участь у спостереженні за сьогоднішніми ударами і керуванні ними".

Нагадаємо, у ніч з 11 на 12 січня США у координації з Великою Британією і за підтримки Австралії, Канади, Нідерландів і Бахрейну завдали спільних ударів по об'єктах хуситів у Ємені.

Як відомо, Остін з 1 січня перебуває в лікарні через ускладнення після операції.  У Національному військовому медичному центрі імені Волтера Ріда оголосили, що в Остіна був діагностований рак простати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: