У Словаччині тисячі людей протестували проти уряду Фіцо

Фото
П'ятниця, 12 січня 2024, 08:05

Тисячі людей напередодні увечері вийшли на протести у великих містах Словаччини проти планів нового уряду Роберта Фіцо змінити кримінальне законодавство.

Про це повідомляє AP, інформує "Європейська правда".

За даними місцевої поліції, на центральній площі Братислави на акцію вийшли близько 20 тисяч осіб. На протесті в словацькій столиці був присутній один з лідерів опозиційної партії "Прогресивна Словаччина" Міхал Шимечка.

 
Aktuality.sk
 
Aktuality.sk

"Ви робите ту ж помилку, що і будь-який інший неуспішний диктатор. Ви недооцінюєте прагнення людей до свободи і справедливості", – сказав Шимечка, звертаючись до Фіцо.

Реклама:

Натовп неодноразово скандував: "Мафія, мафія" і "З нас досить Фіцо".

Запропоновані урядом Фіцо зміни включають пропозицію розпустити Спеціальну прокуратуру, яка займається серйозними злочинами, такими як хабарництво, організована злочинність та екстремізм.

Раніше Шимечка заявляв, що опозиція налаштована продовжувати протести доти, доки уряд не відкличе "промафіозний пакет".

Намагання прем'єра реформувати законодавство, яке потенційно може порушити норми ЄС, також зазнало різкої критики з боку Брюсселя. Європейська комісія закликала Словаччину не поспішати зі змінами і пригрозила їй судовим розглядом за порушення законодавства.

Європейська комісія раніше надіслала лист міністру юстиції Словаччини, в якому застерегла словацький уряд від планів ліквідувати Спеціальну прокуратуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: