У підозрюваних в організації терактів у Данії виявили зв’язок з ХАМАС

П'ятниця, 12 січня 2024, 15:38

У Данії слідство у справі про підготовку терактів виявило, що підозрювані, які проходять у розслідуванні, мають зв'язки з терористичним угрупованням ХАМАС.

Про це повідомляє DR, пише "Європейська правда".

У п’ятницю проходило судове засідання у справі. На ньому прокурори підтвердили, що виявлено зв’язки підозрюваних із ХАМАС. Якими були конкретні плани підозрюваних, не повідомляють. 

Слухання проходять за зачиненими дверима. Це пояснюють необхідністю приховати інформацію, яка вже відома слідству, від ще не затриманих підозрюваних. 

Реклама:

Всього у справі проходять семеро осіб, з яких троє ще залишаються на волі. Шведське SVT згадує, що один з них – очільник бандитського угруповання із Мальме. 

Нагадаємо, 14 грудня данська поліція провела серію обшуків і затримань у Копенгагені і кількох інших містах за підсумками розслідування. Затримані – дві жінки віком 19-20 років, 29-річний і 60-річний чоловіки.  

Ще одного чоловіка затримували у Нідерландах, але того ж дня відпустили. 

Наприкінці року єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон попередила про великий ризик терористичних атак у Європі під час різдвяних свят через наслідки війни між Ізраїлем і палестинським бойовим угрупованням ХАМАС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: