Лідер опозиції Німеччини: Taurus могли б зруйнувати Керченський міст

Понеділок, 15 січня 2024, 15:51

Голова опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини Фрідріх Мерц вкотре закликав уряд надати крилаті ракети Taurus Україні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Tagesschau.

В інтерв'ю порталу Table Media він заявив, що ці ракети могли б зруйнувати Керченський міст – "найважливіший маршрут постачання російських сил вторгнення".

За його словами, федеральний канцлер Олаф Шольц все ще повинен відповісти німецькому народу, чому він не постачає Україні цю зброю.

Реклама:
Німеччина схвалила експорт ракет Саудівській Аравії

"Це все ще тактика? Чи це невігластво? Він повинен відповісти нам усім, включаючи мене, на це питання", – розкритикував очільника уряду Мерц.

Раніше голова ХДС укотре закликав канцлера Олафа Шольца припинити зволікання з постачанням крилатих ракет Taurus в Україну.

Водночас кілька провідних представників партій Бундестагу з питань оборони висловились за надання Україні далекобійних ракет Taurus для ударів по цілях на території Росії – позиція, яку федеральний уряд раніше називав неприйнятною.

Повідомляли, що після масованих ракетних ударів РФ по Україні голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн також закликала дати Україні ракети Taurus. Депутатка вказала, що наразі Україна гостро потребує "боєприпаси для артилерії, Taurus і запчастини для великої техніки, яку ми постачаємо".

Водночас в уряді Німеччини продовжують відмовлятися від постачання далекобійних ракет Taurus Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: