Влада Молдови дізналася зі ЗМІ про підозру голові "МЗС" Придністров'я від СБУ

Середа, 17 січня 2024, 16:57

Віцепрем’єр Молдови з питань реінтеграції Олег Серебрян 17 січня прокоментував оголошення Службою безпеки України підозри голові "МЗС" невизнаного Придністров’я Віталію Ігнатьєву.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Серебряна спитали, чи отримала Молдова повідомлення про те, що Ігнатьєва підозрюють у колабораціонізмі та спробі підриву територіальної цілісності України та викликають до СБУ для отримання письмового повідомлення про підозру.

"Офіційного повідомлення від українських колег про це ми не отримували. Ми також дізналися про це у ЗМІ", – сказав він.

Реклама:

Віцепрем'єр Молдови додав, що не знає, чи отримувала інформацію про підозру Ігнатьєву генеральна прокуратура: "Якщо вони його і отримали, то принаймні мені особисто про це не повідомляли".

9 січня в офіційному урядовому віснику України опублікували інформацію про те, що голову "зовнішньополітичного відомства Придністров'я" Віталія Ігнатьєва викликають у відділення Служби безпеки України для "отримання письмового повідомлення про підозру у вчинених злочинах".

Віталій Ігнатьєв – уродженець і громадянин України, який у 2012-2015 роках був членом об'єднано-контрольної комісії з боку Придністров'я, а з 2016-го очолює "зовнішньополітичне відомство" невизнаної країни.

Журналісти-розслідувачі раніше вказували, що так зване керівництво Придністров’я має українські паспорти, які воно активно використовувало для в’їзду в Україну принаймні до повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: