Глава армії Норвегії: У нас закінчується час на підготовку до протистояння Росії

Понеділок, 22 січня 2024, 18:23

Головнокомандувач Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен вважає, що у його держави залишилось небагато часу для нарощування оборонного виробництва, аби мати змогу протистояти агресивній Росії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Крістофферсен сказав в інтерв’ю агенції NTB.

На думку керівника армії Норвегії, зараз "є вікно, яке може тривати один, два, можливо, три роки, протягом яких ми повинні інвестувати ще більше в надійну оборону".

"Але у нас закінчується час. Я просто хочу підкреслити це. Ми не знаємо, що буде з Росією через три роки. Для нас важливо зустріти невизначений і непередбачуваний світ із сильною національною обороною", – пояснив він.

Реклама:
Міністр оборони Британії: Європа має активізуватись і дати Україні більше підтримки

Крістофферсен вказав, що Росія наростила свої військові потужності "набагато швидше, ніж очікувалося", й почала співпрацювати з Іраном і Північною Кореєю, які їй у цьому допомагають.

На питання, чи не суперечить нарощуванню військового виробництва допомога Україні у війні проти Росії, норвезький генерал сказав, що це "дилема", але водночас і "прорахований ризик", позаяк РФ також виснажує свій військовий потенціал.

"Якби небезпека нападу була неминучою для Норвегії  прямо зараз, ми не змогли б надати стільки зброї. Але це не так", – пояснив він.

Раніше цього місяця головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден та міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін заявили, що усі громадяни країни мають бути готовими до війни.

А голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер, закликав до трансформації боєздатності Альянсу в епоху непередбачуваності, в якій може трапитись "будь-що".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: