У Франції затримали людей з авто, яке протаранило барикаду фермерів на дорозі

Вівторок, 23 січня 2024, 11:32

Водія та пасажирів автомобіля, який протаранив солом’яну барикаду фермерів на дорозі на півдні Франції та смертельно травмував жінку, взяли під варту.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда". 

У прокуратурі міста Фуа розповіли журналістам, що в автомобілі був водій та двоє пасажирок, їх затримали одразу після інциденту.

За першими висновками слідчих, водій не мав наміру наїхати на протестувальників і стався нещасний випадок. 

Реклама:

Префектура департаменту тим часом підтвердила, що внаслідок наїзду одна людина загинула і двоє отримали травми. 

На випадок вже відреагували низка французьких політиків, серед яких і новопризначений міністр сільського господарства, який назвав це "драмою для усіх". 

Нагадаємо, вранці 23 січня фермери заявили, що їхню блокаду на одній з доріг на півдні країни "протаранив" автомобіль, внаслідок чого одна жінка загинула, а її чоловік і донька госпіталізовані. 

Ще з вечора 22 січня фермери почали перекривати дороги у багатьох місцях по всій території країни, використовуючи свою техніку та блоки з соломи. Акції є додатковим тиском на владу на тлі переговорів, що почалися з понеділка.

Аграрії хочуть, серед іншого, спрощення обов’язкових бюрократичних процедур та м’якшого тиску норм, які впроваджуються для зменшення викидів парникових газів і захисту довкілля. 

Нагадаємо, перед цим пройшли масштабні протести німецьких фермерів, а також румунських перевізників та аграріїв

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: