Працівника музею Ван Гога в Нідерландах відсторонили за вкрадені картки з покемонами

фото
Середа, 24 січня 2024, 20:16

Музей Ван Гога в Амстердамі відсторонив чотирьох співробітників через неналежну поведінку під час виставки, присвяченій покемонам – зокрема крадіжку колекційних карт одним із них.

Про це стало відомо виданню Parool, повідомляє "Європейська правда".

На виставці під назвою "Ван Гог і покемони", яка відкрилась у вересні 2023 року й тривала до 7 січня, були експоновані шість картин із зображенням покемонів у характерному стилі голландського художника.

Виставка стала хітом серед відвідувачів музею: квитки на неї розпродали за кілька тижнів до офіційного відкриття. Особливу увагу поціновувачів покемонів привернула колекційна картка із зображенням Пікачу.

Реклама:
 

Відсторонені працівники Музею Ван Гога, як дізнався Parool, давали відвідувачам неправдиву нібито інсайдерську інформацію про те, як купити квитки на виставку. А один із них вкрав цілу коробку з колекційними картками.

У музеї офіційно підтвердили, що відсторонили "низку співробітників від оперативної роботи'" – тобто охоронців, касирів і працівників гардеробу – за недотримання "процедур і кодексів поведінки" для персоналу.

Натхненням для виставки "Ван Гог і покемони" став реальний факт: голландський митець свого часу захоплювався японськими картинами – які своєю чергою також надихнули й авторів покемонів.

Нагадаємо, Британський музей планує оцифрувати всю свою колекцію, посилаючись на необхідність забезпечити публічний доступ до свого величезного каталогу після того, як у серпні стало відомо, що 2 000 артефактів були вкрадені або зникли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: