У Німеччині достроково завершиться масштабний страйк залізничників

Субота, 27 січня 2024, 17:54

Німецька профспілка машиністів поїздів GDL погодилася достроково припинити страйк і повернутися до роботи раніше, ніж планувала.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Страйк залізничників у Німеччині почався 24 січня й мав завершитись лише ввечері 29-го, ставши найдовшим в історії. Натомість вони погодились повернутись на роботу о 02:00 в понеділок.

Це вже четвертий залізничний страйк у Німеччині з листопада 2023 року на тлі ескалації суперечки між профспілкою машиністів GDL та залізничним концерном Deutsche Bahn щодо заробітної плати та робочого часу.

Реклама:

GDL хоче скоротити тижневий робочий час для змінних працівників з 38 до 35 годин без зниження заробітної плати.

Deutsche Bahn запропонувала скорочення на одну годину без зниження зарплати або підвищення на 2,7%, якщо машиніст збереже 38-годинний тиждень, на додаток до підвищення зарплати до 13% і одноразової інфляційної премії. Профспілка відхилила цю пропозицію напередодні страйку.

Нагадаємо, під час попереджувальних страйків GDL у 2023 році доводилося скасовувати близько 80% потягів далекого сполучення, а в окремих федеральних землях рух фактично припинився.

Новий страйк розпочався через кілька днів після останньої подібної акції, організованої працівниками залізниці 10 та 12 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: