Блінкен: Ескалація конфлікту - не в інтересах Ізраїлю і "Хезболли"

Вівторок, 9 січня 2024, 07:52

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що влада Ізраїлю та Лівану, а також підтримуване Іраном бойове угруповання "Хезболла" хочуть уникнути ескалації.

Як пише "Європейська правда", про це Блінкен заявив під час спілкування із журналістами в Саудівській Аравії.

"Що стосується Лівану. Ясно, що ескалація, реальний конфлікт ні в чиїх інтересах – ні Ізраїлю, ні Лівану, та ні "Хезболли", якщо вже на те пішло. І ізраїльтяни дуже ясно дали нам зрозуміти, що хочуть подальшого просування дипломатичним шляхом", – зазначив держсекретар.

Блінкен сказав, що цей шлях має дозволити ізраїльтянам, які змушені були поїхати через загрозу з боку "Хезболли", повернутися в свої домівки на півночі країни, а також дозволить ліванцям повернутися на південь Лівану.

Реклама:

За його словами, США активно працюють над тим, щоб допомогти вирішити конфлікт між Ізраїлем та Ліваном, діючи дипломатичним шляхом.

Раніше високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ліванське бойове угруповання "Хезболла" не прагне війни з Ізраїлем.

Він також застеріг від втягування Лівану в конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС.

Раніше повідомляли, що уряд Німеччини стежить за ситуацією на кордоні між Ізраїлем і Ліваном і вважає реальним ризик ескалації між двома країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: