У Міноборони розповіли деталі спільного центру України та НАТО у Бидгощі

Четвер, 15 лютого 2024, 20:47

Спільний центр з аналізу, підготовки та освіти України та НАТО, який буде створений у польському Бидгощі, стане першою подібною інституцією, покликаною посилити співпрацю та обмін досвідом між Києвом та Альянсом.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило Міністерство оборони.

Як ідеться в пресрелізі відомства, центр у Бидгощі займатиметься спільним аналізом та узагальненням досвіду у сфері оборони та безпеки та вдосконаленням системи підготовки та військової освіти.

Також центр буде допомагати в підвищенні рівня взаємосумісності Збройних Сил України та сил НАТО, а також розвитку спроможностей українського війська.

Реклама:

"Це перша спільна інституція Альянсу та України. Фінальна ціль – досягнення повної взаємосумісності Збройних Сил України та сил країн НАТО", – пояснив заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

Рішення про створення нової структури, що забезпечить тіснішу взаємодію ЗСУ з Альянсом, було ухвалене 15 лютого на засіданні Ради Україна-НАТО.

Як відомо, у Бидгощі вже зараз діє загальновидовий центр бойової підготовки Об’єднаних збройних сил НАТО; очевидно, новий Центр діятиме у рамках цієї структури.

Як повідомлялося, генсек НАТО також пояснив, чому США не вийдуть зі складу Альянсу. Детально про зустріч у Брюсселі дивіться у відеопоясненні "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: