Вучич заявив, що після смерті Навального позиція Сербії стосовно РФ стане складнішою

Понеділок, 19 лютого 2024, 07:37

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що "позиція Белграда щодо Москви буде складнішою" після смерті російського опозиціонера Алексєя Навального.

Про це він заявив 18 лютого в ефірі телеканалу Prva, передає "Європейська правда" з посиланням на Euronews.

Вучич сказав, що не хоче говорити про те, що сталося з Навальним, який помер в в'язниці, оскільки, за його словами, "я не є слідчим органом".

"Я не мудріший за всіх інших у світі, хто знає все наперед. Це належить політичним аналітикам, але не президенту держави. Але позиція для нас буде складнішою, я не сумніваюся", – сказав Вучич.

Реклама:

Він підкреслив, що смерть Навального "підлила оливи у вогонь", додавши, що "це трагедія, коли молода людина втрачає життя".

Президент Сербії також відповів, чому, перебуваючи на Мюнхенській конференції з безпеки 16 лютого, коли була оголошена новина про смерть Навального, він не аплодував, коли дружина критика Кремля Юлія виступала з промовою.

"Раптом поруч зі мною сіла жінка, і я поняття не мав, хто вона", – розповів Вучич.

Після цього, за його словами, організатори Мюнхенської конференції покликали її на сцену і представили.

"Тільки тоді я зрозумів, хто ця жінка, яка сиділа поруч зі мною. Я хотів би висловити свої співчуття, але помилився б, тому що через кілька хвилин вона сказала, що не треба було висловлювати співчуття", – розповів Вучич.

Вучич сказав, що їздить на міжнародні зустрічі, щоб боротися за свою країну, і додав, що очікує, що "на Сербію буде більше тиску, щоб накласти санкції на Росію".

Сербія має добрі відносини з Росією і, незважаючи на заклики міжнародної спільноти ввести санкції проти Москви через війну в Україні, Белград відмовився.

За час повномасштабної війни між президентами України та Сербії відбулись лише дві побіжні зустрічі.

До того ж сербська влада неодноразово закидала Києву підтримку тимчасово визнаного Косова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: