Президент Латвії виступив за довгострокову програму підтримки України

Четвер, 22 лютого 2024, 11:51

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що потрібно ухвалити довгострокову програму підтримки України.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні Сейму, присвяченому другій річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

"Здається, ми нескінченно пояснювали світові, чому необхідно підтримати Україну і обрушити імперію зла. Але цього недостатньо", – сказав Рінкевичс.

З довгостроковою програмою підтримки, за його словами, Латвія продовжуватиме залишатися міцним плечем і союзником України в усіх міжнародних організаціях.

Реклама:

Він наголосив, що Латвія повинна підтримувати зусилля України щодо досягнення справедливого миру.  "Як продовжуючи виступати за створення міжнародного трибуналу під егідою ООН для забезпечення відповідальності російського керівництва, так і співпрацюючи з міжнародними організаціями для повернення викрадених українських дітей", – сказав президент.

 "Підтримуючи Україну, ми захищаємо нашу свободу. І ми повинні це робити, наскільки можемо і ще більше. Ми підтримували Україну з першого дня. Але щоб перемогти, Україні потрібна наша підтримка в майбутньому. І на ділі, і на словах.

Неможливо захищати свободу занадто багато. Бо без свободи ми не матимемо можливості обрати втому. Без свободи в нас узагалі не буде жодного вибору. Тому я закликаю – зібратися і робити це зараз! Діяти зараз", – наголосив Рінкевичс.

Як повідомлялося, через два роки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року кожен третій, або 34,3% жителів Латвії, вважає, що було б краще, якби війна припинилася, навіть якщо заради цього Україні доведеться піти на компроміси.

А майже половина поляків вважають, що війна закінчиться знищенням обох країн – і України, і Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: