Прем’єрка Італії про військову допомогу Україні: Плутати "мир" і "капітуляцію" – лицемірно

Субота, 24 лютого 2024, 18:07

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні, коментуючи підписання угоди про співпрацю у сфері безпеки з Україною, наголосила на необхідності продовжувати військову допомогу для Києва.

Про це вона сказала на пресконференції в Києві 24 лютого, передає кореспондент "Європейської правди".

Мелоні нагадала, що безпекова угода з Україною визначає зобов’язання, які Італія взяла разом із іншими членами "Групи семи" в липні минулого року в межах саміту НАТО у Вільнюсі.

"Ми продовжуємо надавати підтримку Україні в тому, що я завжди вважала, як ви знаєте, справедливим правом народу захищатися. Це обов’язково передбачає і військову підтримку, тому що плутати широковживане слово "мир" з "капітуляцією" як це роблять, – це лицемірний підхід, який ми ніколи не розділятимемо", – наголосила голова італійського уряду.

Реклама:

Вона додала, що угода дозволяє систематизувати таку допомогу Україні; до того ж, потрібен всеохопний підхід, який зможе допомогти Україні "дивитись у майбутнє – у промисловій галузі, в енергетичній сфері, у сфері критичної інфраструктури", а також передбачає гуманітарну підтримку.

В ОП розповіли про зміст безпекової угоди між Україною та Італією

"Сьогоднішнім підписанням документа ми підтверджуємо, що Італія продовжить забезпечувати необхідну підтримку свободи та незалежності України, проти якої було здійснено агресію, допомагаючи їй разом будувати своє майбутнє", – вказала Мелоні.

Як повідомлялось, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністерка Італії Джорджією Мелоні підписали двосторонню безпекову угоду. Вона передбачає збереження рівня військової допомоги Україні на 2024 рік та співпрацю в різних секторах оборони.

Окрім Італії, на сьогодні безпекові угоди Україна вже підписала з Британією, Німеччиною, Францією, Данією та Канадою.

Читайте також: Які "гарантії" отримав Київ від Німеччини та Франції і чому безпекові угоди вже готують до змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: