Данія закрила розслідування щодо підриву "Північних потоків"

Понеділок, 26 лютого 2024, 11:48

Данія заявила у понеділок, що припинила розслідування вибухів у 2022 році на трубопроводах "Північний потік", що транспортували російський газ до Німеччини.

Про це повідомив данський державний телеканал TV 2, пише "Європейська правда".

"Немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи в Данії... і тому поліція Копенгагена вирішила завершити кримінальне розслідування вибухів", – йдеться в заяві поліції Данії.

За результатами розслідування можна зробити висновок, що диверсія на газопроводах була навмисною, зазначила поліція.

Реклама:

Данія стала другою країною, що зробила це після Швеції, яка також закрила окреме розслідування.

Раніше цього місяця Швеція припинила розслідування вибухів, заявивши, що не має юрисдикції у цій справі, але передала виявлені докази німецьким слідчим, які ще не опублікували жодних висновків.

Багатомільярдні трубопроводи "Північний потік-1" і "Північний потік-2", що транспортують газ дном Балтійського моря, були пошкоджені серією вибухів у шведській і данській економічних зонах у вересні 2022 року.

Нагадаємо, у березні 2023 року в західних ЗМІ з'явились матеріали з припущеннями, що за вибухом газопроводів могли стояти неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці. Пізніше медіа стверджували, що розвідка Нідерландів нібито дізналась про план здійснення диверсії українцями й попередила про це США.

Україна заперечує свою причетність до підриву "Північних потоків".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: