США заявили, що поінформували Ірак про майбутні авіаудари

Субота, 3 лютого 2024, 08:44

США стверджують, що поінформували Ірак напередодні вчорашніх атак по трьох об'єктах бойовиків на території країни, які стали відповіддю на удар безпілотника по базі в Йорданії.

Про це заявив журналістам речник Ради національної безпеки Джон Кірбі, його цитує Sky News, пише "Європейська правда".

"Ми поінформували іракський уряд перед нанесенням ударів", – заявив Кірбі.

Його коментар з'явився через кілька хвилин після того, як іракські військові засудили удари як порушення іракського суверенітету.

Реклама:

Вони заявили, що повітряна атака була "загрозою, яка втягне Ірак і регіон у непередбачувані наслідки". 

Речник головнокомандувача збройних сил Іраку Ях'я Расул Абдулла зазначив, що удари були завдані в той час, коли "Ірак прагне забезпечити стабільність в регіоні". 

Збройні сили США завдали ударів по більш ніж 85 цілях в Іраку і Сирії у відповідь на вбивство трьох американських солдатів в Йорданії минулими вихідними.

Удари тривали близько 30 хвилин і були спрямовані на три об'єкти в Іраку і чотири в Сирії. У цій операції були залучені численні літаки, в тому числі бомбардувальники B-1, що випустили понад 125 високоточних керованих боєприпасів.

Президент США Джо Байден заявив, що відповідь Сполучених Штатів на удар по базі в Йорданії "буде продовжуватися в той час і в тих місцях, які ми виберемо".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: