США завдали ударів по пов'язаних з Іраном цілях в Іраку та Сирії

відео
Субота, 3 лютого 2024, 08:13

США завдали ударів по 85 цілях в Сирії та Іраку у відповідь на нещодавню атаку безпілотника на американську військову базу в Йорданії, в результаті якої загинули троє солдатів.

Про це повідомило Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM), пише "Європейська правда".

Командування зазначило, що завдало авіаударів по силах іранського Корпусу вартових ісламської революції "Кудс" і пов'язаних з ними ополченських угрупованнях.

Під час удару були використані численні літаки, в тому числі бомбардувальники дальнього радіусу дії, перекинуті зі Сполучених Штатів, та 125 високоточних боєприпасів.

Реклама:

Об'єктами ударів стали командні центри, розвідувальні центри, склади ракет і безпілотних літальних апаратів, а також об'єкти логістики і постачання боєприпасів угруповань бойовиків і їхніх спонсорів з іранського Корпусу вартових ісламської, які сприяли атакам проти сил США і коаліції.

"Наша відповідь почалася сьогодні. Вона буде продовжуватися в той час і в тих місцях, які ми виберемо", – прокоментував президент Байден у своїй заяві в п'ятницю.

Троє американських солдатів загинули і понад 40 отримали поранення в результаті атаки безпілотника на американську базу в Йорданії.

Білий дім звинуватив Іран і пообіцяв "дуже послідовну відповідь".

Іран заперечує свою причетність, називаючи звинувачення безпідставними і заявляючи, що він не був залучений до прийняття рішень групами опору.

Раніше ЗМІ повідомили, що Сполучені Штати затвердили плани кількаденної серії ударів, зокрема по іранських військових об'єктах та об'єктах в Іраку і Сирії, у відповідь на атаки на американські цілі, зокрема на базу на півночі Йорданії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: