Розвідка Британії розповіла про вплив знищення катера "Івановєц" на флот РФ

Вівторок, 6 лютого 2024, 12:08

Розвідка Великої Британії проаналізувала вплив на Чорноморський флот РФ знищення російського катера "Івановєц", відповідальність за яке взяло на себе Головне управління розвідки України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в новому розвідувальному огляді Міноборони Британії.

"Цілком ймовірно, що знищення катера матиме вплив на елементи командування та управління Чорноморського флоту, а також, можливо, змусить його переоцінити свою маневреність поблизу Західного Криму", – вказує відомство.

В Міноборони Британії описали відео з відкритих джерел, де можна побачити, що надводні дрони успішно завдали удару по кораблю, додавши, що це призвело до великої пробоїни, яка "майже напевно призвела до затоплення корабля".

Реклама:

Описуючи характеристики судна, британська розвідка пояснила, що його складна система зв'язку дозволяє надсилати дані наведення на інші кораблі, гелікоптери та патрульні літаки дальнього радіуса дії, а також отримувати їх від них.

Аналітики зазначили, що цей останній успіх України підкреслює постійну вразливість російських військових кораблів, що діють в Чорному морі.

"Проте майже напевно російський флот все ще здатний виконувати три свої основні завдання в Чорному морі: удари на великі відстані, патрулювання та підтримка", – йдеться в огляді.

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що російський ракетний катер "Івановєц" затонув в ніч на 1 лютого на рейді озера Донузлав в результаті шести прямих влучань українських морських безпілотників.

У четвер Головне управління розвідки повідомило, що в ніч із 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділу "Group 13" ГУР Міноборони знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту РФ.

Для окупантів втрата ракетного катера "Івановєц" є суттєвою, оскільки у складі Чорноморського флоту РФ таких катерів всього три.

У попередньому огляді розвідка Великої Британії заявила, що РФ доведеться зменшити внесок до фонду, який все більше використовується для фінансування її війни в Україні через невідповідність між запланованими бюджетними доходами і витратами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: