Розвідка Британії прогнозує ще більше аварій на заводах Росії

П'ятниця, 9 лютого 2024, 13:06

Розвідка Великої Британії проаналізувала нещодавні вибухи на промислових об'єктах Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в новому розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Як зазначають у відомстві, підвищені вимоги до виробництва через політичний тиск з боку Кремля щодо збільшення обсягів військово-промислового виробництва для підтримки війни в Україні, швидше за все, призведуть до збільшення кількості промислових аварій в РФ у майбутньому.

Аналітики звернули увагу на нещодавні повідомлення про вибух на військовому заводі поблизу Іжевська, що в центральній Росії, який використовується для виробництва низки балістичних ракет, зокрема "Іскандер", які регулярно використовуються проти України.

Реклама:

"Спочатку припускали, що вибух стався через помилку робітника, але пізніше російське державне інформагентство ТАСС повідомило, що це відбулося через "планові випробування" ракетних двигунів", – йдеться в огляді.

Малоймовірно, вказує розвідка, що українські безпілотники були причетні до вибуху, враховуючи відстань у 1200 км від України. Крім того, додають у відомстві, не було повідомлень про подібні атаки в цьому районі.

Як стверджують аналітики, існує реальна ймовірність того, що вибух на заводі в Іжевську стався через недбале поводження та зберігання легкозаймистих, горючих і вибухонебезпечних матеріалів.

"Це щонайменше п'ятий незрозумілий вибух на військово-промисловому заводі (в РФ) за останні чотири місяці. Попередні вибухи відбулися на хімічному заводі "Каменський" під Ростовом 15 січня 2024 року, Челябінському танковому заводі 26 листопада 2023 року, а також на заводах з виробництва пороху й боєприпасів у Котовську 10 листопада 2023 року та Солікамську 31 жовтня 2023 року", – відзначили в Міноборони Британії.

Раніше повідомляли, що потужний вибух стався в російській Удмуртії, на заводі, що випускає балістичні ракети і компоненти ядерної зброї.

Напередодні британська розвідка повідомила, що Авдіївка лишається у фокусі російських операцій в Україні і російська армія продовжить свої наступальні зусилля в цьому районі в наступні тижні.

У попередньому огляді британської розвідки стверджувалося, що російський режим вважає, що зумів усунути будь-які потенційні загрози від групи Вагнера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: