Британська розвідка розповіла про наступальні зусилля РФ в Авдіївці в останні тижні

Четвер, 8 лютого 2024, 11:47

Розвідка Великої Британії стверджує, що Авдіївка лишається у фокусі російських операцій в Україні і російська армія продовжить свої наступальні зусилля в цьому районі в наступні тижні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії від 8 лютого.

У відомстві зазначають, що Росія продовжує атакувати на південно-східних околицях міста, бої точаться за кожну вулицю. Зокрема, за останні два тижні росіяни з високою ймовірністю перемістили в сектор Авдіївки додаткові сили, збільшуючи тиск на українські позиції довкола міста. Україна ж продовжує контратаки, щоб убезпечити функціонування основного маршруту постачання.

"За останні чотири тижні близько 600 керованих боєприпасів були запущені по українських позиціях в Авдіївці із застосуванням тактичної авіації. Російські вильоти збільшили число ударів керованими боєприпасами  з 30 до 50 5 лютого 2024 року – на 66% за останні два тижні", – йдеться в огляді

Реклама:

Водночас у британській розвідці відзначають, що російська авіація змушена триматися на відстані, жертвуючи точністю застосування боєприпасів, через українську протиповітряну оборону.

"Росія майже напевно продовжить наступальний тиск у цій зоні протягом наступних тижнів з широким використанням потужностей тактичної авіації для підтримки своїх зусиль", – йдеться в огляді.

У попередньому огляді британської розвідки стверджувалося, що російський режим вважає, що зумів усунути будь-які потенційні загрози від групи Вагнера.

В одному з попередніх оглядів розвідка також розповідала, як у Росії використовують залишки ПВК "Вагнер" після невдалого заколоту Пригожина. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: