Дві третини громадян у країнах НАТО підтримують подальшу допомогу Україні

оновлено
Четвер, 14 березня 2024, 13:46

Дві третини громадян у країнах-членах НАТО вважають, що їхні уряди мають продовжувати підтримувати Україну. 

Як повідомляє "Європейська правда", такі результати опитування на замовлення Альянсу озвучив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час презентації річного звіту з оцінкою ситуації.

Столтенберг зазначив, що дослідження громадської думки засвідчують високу підтримку подальшої допомоги Україні.

"Загалом у країнах НАТО дві третини опитаних хочуть, щоб їхні країни продовжували підтримку України. І це важливо, адже країни НАТО надають 99% усієї військової допомоги", – зазначив генсек.

Реклама:

Він нагадав, що протягом 2023 року союзники продовжили надавати Україні різноманітну військову допомогу, а окремі країни вперше надали далекобійні ракети та ухвалили рішення про передачу винищувачів F-16, і загалом минулий рік започаткував низку "коаліцій" союзників для надання Україні тих чи інших видів озброєння. 

Доповнено. В опублікованому згодом тексті звіту зазначається, що загалом за продовження допомоги Україні виступають 63% опитаних. З них "однозначно за" – 30%, скоріше підтримують допомогу Україні – 33%, а більшою чи меншою мірою проти – сукупно 28%. Досить значний відсоток і тих, хто не визначився з думкою (9%).

 

Результати цього ж опитування засвідчили, що лише 13% американців проголосували би проти вступу у НАТО, якби їм потрібно було ухвалювати  таке рішення на момент опитування.

Нагадаємо, після скандальних слів про те, що Україна повинна мати "мужність білого прапора" та вести переговори про припинення війни, Столтенберг відповів, що Україні потрібна зброя, а не "білі прапори".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: