Розвідка Британії: Шойгу в Криму вирішував проблеми з українськими ударами по флоту

Вівторок, 19 березня 2024, 12:28

Міністерство оборони Росії було змушене активізувати зусилля зі збереження свого флоту в Чорному морі у той час, як Україна продовжує шукати можливості для завдання ударів на відстані.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у вівторок, пише "Європейська правда".

Успіхи України у проведенні асиметричної морської ударної кампанії призвели до того, що 17 березня міністр оборони Росії Сергєй Шойгу відвідав командний пункт Чорноморського флоту в Криму, йдеться в огляді. 

Шойгу отримав оновлену інформацію про українські операції та обговорив ефективність російських військово-морських сил у регіоні. 

Реклама:

За повідомленням Міністерства оборони Росії, він оголосив про нові заходи для підрозділів Чорноморського флоту, щоб зменшити загрозу від українських безпілотних літальних апаратів, у тому числі надводних. 

Під час візиту Шойгу було зроблено наголос на проведенні щоденних навчань з протидії безпілотникам, які дозволять екіпажам кораблів швидко відбивати атаки вдень і вночі. 

Шойгу також наказав встановити додаткове великокаліберне озброєння на кораблях для посилення їхньої обороноздатності.

Згідно з оглядом, російський військово-морський флот, найімовірніше, вдався до обмеження своїх операцій у східній частині Чорного моря, оскільки його втрати зростають, а сприйняття загрози посилюється.

Раніше розвідка Великої Британії розповіла про призначення нового головнокомандувача Чорноморського флоту РФ Александра Мойсеєва замість Ніколая Євменова та задачі, які стоять перед ним після низки втрат російських кораблів через атаки України.

На початку березня на тлі знищення російського патрульного корабля "Сергєй Котов" у Чорному морі розвідка Великої Британії проаналізувала втрати РФ у регіоні за останні п’ять тижнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: