Словенія вишле російського дипломата

Новини — Четвер, 21 березня 2024, 15:55

Міністерство закордонних і європейських справ Словенії оголосило російського дипломата персоною нон грата через діяльність, яка є несумісною з його дипломатичним статусом.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в повідомленні уряду країни.

МЗС Словенії повідомило посольство РФ в країні, що російський дипломат займався діяльністю, несумісною з його дипломатичним статусом. Він повинен залишити Словенію не пізніше 28 березня.

Від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року низка європейських країн оголосили дипломатичних представників Москви небажаними або вимагали скорочення російських диппредставництв.

Реклама:

Словенія на початку квітня 2022 року вимагала скорочення персоналу посольства Росії в Любляні до рівня посольства Словенії в Москві.

Це дозволило скоротити кількість співробітників посольства РФ на 33 особи – з 41 до восьми, зазначає RTV SLO.

Днями МЗС Естонії викликало тимчасового повіреного у справах Росії, щоб повідомити про оголошення співробітника посольства РФ із дипломатичним статусом персоною нон грата.

Раніше МЗС Молдови повідомило про оголошення персоною нон грата співробітника посольства РФ у зв’язку з організацією "виборів" президента Росії на території Придністровського регіону.

Перед цим МЗС Австрії вирішило оголосити двох працівників посольства Росії персонами нон грата через те, що їхня діяльність "несумісна з дипломатичним статусом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: