Кулеба про відправку іноземних військ в Україну: Цей день може настати

Новини — Вівторок, 26 березня 2024, 09:50 —

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не просила розгортання іноземних військ на своїй території, але колись "цей день може настати".

Про це він сказав в інтерв'ю Politico, повідомляє "Європейська правда".

Кулеба зазначив, що в Україні "були раді бачити", що президент Франції Емманюель Макрон, який допускав можливість розгортання іноземних військ в Україні, "рухається в цьому напрямку".

Хоча Україна ніколи не просила про "європейські бойові підрозділи на землі", лідери ЄС повинні звикнути до думки, що "цей день може настати", підкреслив Кулеба.

Реклама:

"Я чудово розумію, що європейці не звикли до думки про війну. Але це легковажність, яку європейці просто не можуть собі дозволити – ні для себе, ні для своїх дітей. Україна може перемогти. Але якщо Україна програє, Путін не зупиниться", – зазначив очільник МЗС України.

Незважаючи на суперечки навколо висловлювань про можливе відправлення західних військ в Україну, Макрон відмовився відступити, наполягаючи на тому, що його заяви були добре продумані, але також підкресливши, що Франція не буде слідувати "логіці ескалації" у відносинах з Москвою.

Згодом, коментуючи порушену ним ідею, Макрон наголосив, що у разі втілення такого сценарію французькі сили не будуть іти в наступ проти РФ.

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: