Розвідка Британії розповіла про дилему РФ щодо новостворених військових підрозділів

Новини — Вівторок, 26 березня 2024, 11:07 —

Розвідка Великої Британії розповіла, що РФ зіткнулася з дилемою щодо новостворених підрозділів: чи залишати їх у місцях дислокації після створення, чи перекидати їх для участі у воєнних діях в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 26 березня.

У відомстві зазначили, що у новоствореному Ленінградському військовому окрузі в Лузі з'явилися оголошення про набір до 44-го армійського корпусу.

Як наголошують британські аналітики, РФ докладає зусиль для розширення своїх військ на північному заході країни, оскільки більшість її сил залишається задіяною у війні в Україні.

Реклама:

"Росії майже напевно доведеться вирішувати, чи залишати нові підрозділи, такі як 44-й армійський корпус, у місцях їхньої дислокації після створення, чи перекидати їх для участі в операціях в Україні, щоб підтримувати там бойову міць", – йдеться в огляді.

У розвідці нагадали, що раніше РФ негайно відправляла в Україну новостворені підрозділи.

У відомстві припускають, що необхідність підтримувати операції в Україні "стримує більш глобальні амбіції Росії щодо розширення своїх збройних сил".

Перед цим британська розвідка проаналізувала, чи здатна РФ сформувати і забезпечити дві нові армії, створення яких раніше анонсував російський міністр оборони Сергєй Шойгу.

Перед цим йшлося про ситуацію з будівництвом Росією залізничної лінії через тимчасово окуповані території України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: